Акция на МВР в офисите на шефа на Хидрострой Велико Желев

...
Акция на МВР в офисите на шефа на Хидрострой Велико Желев
Коментари Харесай

Претърсвания в офиси на шефа на Хидрострой. Велико Желев е задържан

Акция на Министерство на вътрешните работи в офисите на шефа на " Хидрострой " Велико Желев в София, полиция и в негов парцел във Варна. За претърсванията стана ясно късно вечерта в понеделник. Желев е арестуван за " 24 часа " и се намира на мястото на претърсванията в столицата. 

Желев е упражнил принуждение върху негов чиновник и го е предиздвикал да подпише документи с погрешно наличие по непотвърдена информация, заяви Нова тв.

Фирми на строителния бизнесмен построиха Северната скоростна дъга на София. " Хидрострой " е и в консорциума, който завоюва публичната поръчка за строителство на тунел под Шипка, който да свърже Северна и Южна България с пробив под Стара планина. Други планове, в които вземат участие компаниите му, са елементи от градежа на Автомагистрала “Хемус “, ремонта на Аспаруховия мост във Варна, ремонта на ул. " 6-и септември " в София, ремонта във Варна на бул. " Васил Левски ", където е и кръстовището, което се наводни още при първия дъжд след стартирането му в употреба и други През 2016 година " Хидрострой " се сля с другия мастодонт в бранша – " Водстрой 98 " - компания, свързвана в медиите с Делян Пеевски.

Акцията в офисите на Желев пристигна единствено часове откакто беше обявено, че прокуратурата е поискала цялата информация за откритите от министрите на районното развиване и на Министерство на вътрешните работи нередности в построяването на пътища. Преди дни Иван Шишков разгласи, че проверка е посочила, че една трета от асфалта на Северната скоростна дъга на София липсва. 

В мандата на държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" Желев оглавяваше Агенция " Пътна инфраструктура ". При Тройната коалиция беше консултант на министъра на районното развиване Асен Гагаузов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР